Revalidatie

Na een operatie aan bijvoorbeeld de heup, elleboog maar ook een hernia, gaat de herstelperiode beginnen. Voordat de training kan starten, is het belangrijk dat de hond volledig uit de compensatie is gehaald en alle gewrichten symmetrisch belast kunnen worden. 
Het weefsel dat beschadigd is door de operatie, krijgt een extra impuls met Lasertherapie om zo goed en snel te kunnen herstellen. Daarna kan de hond gaan trainen. Dit gebeurt net als bij mensen met de grondmotorische eigenschappen.  

Balans is een belangrijk begrip én tevens essentiële voorwaarde om blessures te voorkomen, houding te verbeteren en kracht te kunnen trainen. Dit kan op veel manieren. Ik werk hiervoor vaak met het  balanskussens. 

De Hydrotrainer is een zeer belangrijke component vervolgens in de revalidatie. Hierin leert de hond weer een normaal looppatroon aan en maakt hij de noodzakelijke spieren aan. 

Revalidatie is niet alleen nodig na een operatie maar kan natuurlijk ook na een kreupelheid of na langere periode van ziekte noodzakelijk zijn.  

Andere soorten behandelingen